Општи информации

Потрошувачки кредит наменет за сите кредитоспособни физички лица во редовен работен однос во јавната администрација или фирми прифатливи за Банката, кои примаат плата во Банката или со плата во други Банки.

Предности

Халкбанк АД Скопје ви нуди атрактивни каматни стапки во текот на целиот рок на отплата на кредитот погоден за постоечките клиенти како и за сите идни клиенти. Максималниот рок е 36 месеци за денарски кредити. Кредитот се одобрува во рок од 24 часа по комплетирање на документацијата доколку кредитобарателот ги исполнува критериумите на Банката.

Услови за кредит

 • Износ: до 250.000 МКД
 • Максимален рок: до 36 месеци
 • Каматна стапка: 8,00% номинална годишна каматна стапка променлива согласно актите на Банката, годишна стапка на вкупни трошоци (СВТ 10,16%)
 • Провизија за обработка на кредитот: 2,50%  еднократно при одобрување
 • Трошоци за кредитот:
  • 350,00 МКД  проверка во македонско кредитно биро (надоместот се наплаќа пред исплата на кредитите и не се наплатува за одбиени и откажани барања)
  • 150,00 МКД апликација за кредит
  • меничен бланкет и нотарска заверка на меница по одлука на К.О
 • Кредитна способност: согласно месечните примања
 • Обезбедување: без жиранти

Често поставувани прашања

Која е намената на кредитот?

Почитувани,  Овој тип на кредит е одличен доколку имате потреба од средства за патување за образование или за потрошувачки цели. За патувањата да Ви бидат безгрижни Халк Банка АД Скопје има соработа АМСМ, членската картичка Europe Premium Membership  на АМСМ  ја добиваат како подарок од ХАЛКБАНК АД Скопје. За подетални информацииза услугите од Europe Premium Membership  може да ги видите на следниов линк  Еден нов свет можности во вашиот џеб!

Биди информиран за

ДЕТСКО ШТЕДЕЊЕ

Штеди
За твоите деца

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.