Карактеристики

Придонесете за Вашето готовинско работење со Mastercard Бизнис револвинг кредитни картички. Mastercard Бизнис револвинг кредитна картичка е меѓународна кредитна картичка, која може да се користи за плаќање на стоки и услуги (трошоци за забава, хотелско сместување, патни трошоци , за спроведување на интернет трансакции (хотелски резервации, купување на авио билети ...) и за повлекување готовина, во земјата и во странство за бизнис потреби.

Картичката функционира на принцип на минимална месечна отплата на само 10% од износот на користениот кредит во тековниот месец.

Доколку не сте корисник на Mastercard Бизнис револвинг кредитната картичката може да аплицирате преку апликацијата или во најблсиката филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје.

Доколку би сакале да бидете информирани за секоја Ваша трансакција преку СМС порака, Ве молиме пополнете и испратете ја Апликацијата за СМС инфо до најблиската филијала на Халкбанк А.Д Скопје.

Картичките издадени од Халкбанк АД Скопје ги поседуваат највисоките стандарди за безбедност во интернет плаќањата (3D Secure - Verified by Visa - VbV и MC Secure Code).

 Предности

Mastercard Бизнис револвинг кредитната картичка функционира на принцип на минимална месечна отплата на само 10% од износот на користениот кредит во тековниот месец

  • 24/7 часовна поддршка за корисници насекаде во светот преку ХЕПЛ 24 контакт центар help24@halkbank.mk или на тел +389(0)2 3296 330
  • Можност за користење на расположливиот лимит на Mastercard Бизнис револвинг кредитната картичка секаде каде што е означено логото на Mastercard.
  • Бизнис картичките се практичен начин за плаќање на сите корпоративни клиенти.
  • Mastercard Бизнис револвинг кредитната картичка може да се издаде на неколку корисници и за секоја картичка издадена е можно да се дефинира лимит на потрошувачката на дневна и месечна основа во земјата и во странство
  • Можете да аплицирате за Mastercard Бизнис револвинг кредитната картичка преку апликацијата или во најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје.

Камати и надоместоци

Износ на кредитен лимит согласно кредитната политика
подигање на Готовина на банкомат на ХАЛКБАНК 1,5% или минимум 60,00 МКД
Исплата на шалтерите на ХАЛКБАНК 1,5% или минимум 60,00 МКД
подигање на Готовина на банкомат на други банки 2% минимум  120,00 МКД
Исплата на шалтерите на други банки 2% минимум 120,00 МКД
Годишна членарина на основна сметка 1500,00 МКД годишно
Годишна членарина по картичка 1500,00 МКД годишно
Замена на уништена картичка (реиздавање на картичка)   300,00 МКД
Надоместок за итна изработка на кредитна картичка 600,00 МКД
Надоместок за издавање фактура Без надомест
Надоместок за блокирање на картичка Без надомест
Надоместок задеблокирање на картичка 60,00 МКД
Надоместок за неосновани рекламација 600,00 МКД
Надоместок за предупредување 100,00 МКД
Каматна стапка 
Трговци и лица од јавно право 12,50% годишно фиксна Нетрговци 10,5% годишно, фиксна  
Минимум месечно подмирување на искористениот лимит од 10% 

Најчесто поставувани прашања

Како можете да аплицирате за кредитна картичка?

Потребно е да ја посетите најблиската филијала/експозитура на Халкбанка АД каде ќе мора да се процени Вашата кредитоспособност и ќе можете да ја подигнете потребната документација за аплицирање или да поднесете апликација преку нашиот web  и одговорното лице да Ве контактира.

Колку долго трае процедурата за издавање на нова картичка?

Процедурата одзема  2 работни дена како би можела картичката да се достави до филијалата за која корисникот се одлучил да ја подигне, и за истото ќе биде известен преку СМС.

Како можам да добијам извештај за мојата кредитна картичка преку e-mail?

Внесете ги потребните информации на компанијата во следното барање тука и контактирајте со најблиската филијала на Халкбанк А.Д Скопје.

Дали е потребна дополнителна картичка за плаќање во странство?

Корисникот на основната картичка и корисниците на дополнителните картички може да извршуваат трансакции секаде во светот каде што логото на  Mastercard логото е прикажано.

Биди информиран за

ПОТРОШУВАЧКИ
КРЕДИТИ

Кажи ја Твојата потреба!

Биди информиран за

ДЕТСКО
ШТЕДЕЊЕ

Штеди за твоите деца

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.